en-Energiatehokkuuden parantaminen.

27/03/2024

ENERGIA FAKTAA

Ilmastonmuutokseen vaikuttavista kasvihuonepäästöistä peräti 40 prosenttia aiheutuu rakennusten lämmittämisestä tai jäähdyttämisestä. Se millä autolla ajat tai miten tuotetulla sähköllä televisiosi toimii on tärkeä valinta. Todella tärkeää on myös oman kotisi energiatehokkuus. Oma koti on elämän suurimpia taloudellisia investointeja ja esimerkiksi talon elinkaari voi olla yli 100 vuotta. 

Rakennusten energiatehokkuuteen voidaan vaikuttaa monella tavalla. Tärkein ja tehokkain niistä on lämmöneristäminen. Huonon energiatehokkuuden omaavien talojen lämmittämisestä aiheutuvat hiilidioksipäästöt voivat olla jopa kymmenkertaisia verrattuna energiatehokkaasti rakennettuun taloon.

 Tästä syystä on tärkeää, että uudet nyt rakennettavat talot suunniteltaisiin energiatehokkaiksi ja eristettäisiin kunnolla. Myös korjausrakentamisessa energiatehokkuutta voidaan merkittävästi parantaa.


Tukea energiakorjauksiin:

Taloyhtiöt ja Omakotitaloihin: Ara.fi

Alla olevasta painikkeesta latautuu exel muodossa laskuri, jolla saat laskettua mahdollisen aran tuen energiakorjaukseen eli lisälämmöneristys remonttiin. Pyydä ilmaiselle arviointi-ja suunnittelukäynnille.